NOT KNOWN FACTS ABOUT χειροπρακτικη θεραπειες

Not known Facts About χειροπρακτικη θεραπειες

Not known Facts About χειροπρακτικη θεραπειες

Blog Article

Η σπονδυλολίσθηση είναι μια συχνή πάθηση της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί σε νεαρή ηλικία αν και συχνά […]

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική. Είναι ένας ανεξάρτητος κλάδος υγείας, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση και πρόληψη επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτά πάνω στο νευρικό σύστημα.

Τι περιλαμβάνει η φυσιοθεραπεία; Πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι η ορθή θεραπευτική προσέγγιση συνδυάζει σωρευτικά επιβεβαιωμένες τεχνικές

Καρλ Γιουνγκ

Ο πόνος στα κάτω άκρα ή/και στους γλουτούς κατά την βάδιση ονομάζεται «νευρογενής διαλείπουσα χωλότητα» και είναι χαρακτηριστικό της στένωσης.

Φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση έπειτα από χειρουργείο πρόσθιου χιαστού συνδέσμου

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Προκειμένου ο Χειροπράκτης να είναι αποτελεσματικός στην αγωγή που θα εφαρμόσει, πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τη μηχανική συμπεριφορά του σκελετού. Πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα και τη φύση του. Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θα πάρει από το ιατρικό ιστορικό και τον απεικονιστικό έλεγχο (αν κριθεί απαραίτητο), θα είναι σε θέση να αποφανθεί κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτόν ή να τους παραπέμψει σε άλλες ειδικότητες.

Όπως και να εχει, η κατάσταση δεν είναι επείγουσα και δίνει αρκετό χρόνο για σωστό διαγνωστικό έλεγχο και τη σωστή λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Με διευθνείς συνεργασίες συμβάλουμε στο μέλλον της Ρεφλεξολογίας.

Ως εκ τούτου όταν πονέσουμε ξανά, καλό more info θα ήταν να λάβουμε υπόψη μας και την εμπεριστατωμένη γνώμη ενός φυσιοθεραπευτή, πέραν από αυτή του ιατρού, διότι μπορεί να γλυτώσουμε χρόνο, κόπο και χρήματα, αποφεύγοντας τελικά την υποβολή σε σειρά περιττών εξετάσεων, καθώς και τη λήψη φαρμάκων, που ναι μεν σίγουρα θα απαλύνουν τον πόνο, πλην όμως πιθανότατα δεν θα διορθώσουν ούτε την πάθηση, ούτε και την αιτία πρόκλησής της.

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν υφίσταται «μαγικός αριθμός συνεδριών», ενώ είναι αυτονόητο ότι κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται βάσει των ειδικών περιστάσεων που αξιολογούνται κάθε φορά.

Τι γίνεται αν η επέμβαση για τη κήλη δεν μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά;

Βελτιώνεται όταν ο ασθενής κάθεται ή όταν σκύβει προς τα εμπρός.

Report this page